Wil je veldbonen telen en verkopen of overweeg je om veldbonen aan te kopen?

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Praktijkonderzoek, Voederbieten en andere gewassen en getagd , , op .

Op 1 maart 2022 ging het project ‘Veldbonen, van veld tot voer’ van start. Met dit project trachten we de importafhankelijkheid van de Vlaamse landbouw t.a.v. niet Europees eiwit in de veevoeding te reduceren en dit door meer in te zetten op lokale teelten, m.n. veldbonen. Echter zien we in de praktijk dat, ondanks de opportuniteiten van deze teelt, de opschaling achterblijft. Gezien de teelt meer potentieel heeft op de iets zwaardere gronden, maar de veehouders, die de veldbonen vervoederen, eerder gelegen zijn in de regio’s met lichtere gronden is het essentieel om een goede samenwerking te krijgen tussen beide partijen.

Graag willen wij jullie helpen in het vinden van een afnemer of aanbieder van veldbonen. Bent je akkerbouwer en heb je veldbonen of teel je er al maar ben je nog op zoek naar een afnemer? OF ben je veehouder en zou je graag veldbonen willen voederen aan uw dieren maar vind je niemand waarbij je ze kan aankopen? Vul dan dit formulier in.

Wanneer u het formulier hebt ingevuld bezorgen we je, en enkel de andere landbouwers die het formulier ook invulden, binnenkort elkaars gegevens zodoende dat jullie zelf rechtstreeks en vrijblijvend met elkaar contact kunnen opnemen.