Vruchtwisseling in het kader van IPM en bodemvruchtbaarheid in beeld

Dit bericht werd geplaatst in Grasland, Maïs, Nieuws, Praktijkonderzoek, Voederbieten en andere gewassen, Voorlichting op .

akkerbouw en FABulous Farmers). Tijdens deze webinar gingen we dieper in op de voordelen van teeltrotatie, oftewel vruchtwisseling. Er worden linken gelegd met de opbrengst, de organische koolstofopbouw in de bodem, het beheersen van de onkruiddruk en beheersing van ziekten en plagen bij de teelt van voedergewassen.

Ken jij de 4J’s voor vruchtafwisseling?

Dit bericht werd geplaatst in Grasland, Maïs, Nieuws, Praktijkonderzoek, Voederbieten en andere gewassen op .

Wil jij als landbouwer je vruchtwisseling op je rundveebedrijf onder de loep nemen? Dat kan voortaan met de uitgebreide applicatie CNslim© . Je krijgt niet alleen een beeld krijgen van de evolutie van organische stofmaar ook van wat de impact is op gebied van nitraatresidu. Via interactieve workshops gingen landbouwers aan de slag met CNslim©.…

Lees meer…

Nieuwe publicaties

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voorlichting op .

Nadat de late proefoogst en de labo-analyses stilaan afgerond geraken komen ook de publicaties met resultaten van ons praktijkonderzoek van het seizoen 2021 beschikbaar. Raadpleeg alvast de tabellen met resultaten van de rassenproeven. Gezien de stijgende energie- en bijgevolg kunstmestprijzen werd ook de tabel met kostprijsraming van de voornaamste voedergewassen geactualiseerd. Nog meer publicaties.