Jaarlijks maakt het LCV een programma op. In augustus vertrekt hiervoor een oproep naar de verschillende partners. Begin september dienen de partners hun projectvoorstellen in en worden deze een eerste keer gescreend door het Dagelijks Bestuur. Na deze evaluatie worden de nieuwe projecten voor het komende jaar voorgesteld aan het Technisch Comité. De leden van het Technisch Comité beoordelen en stemmen over de voorstellen. Op basis hiervan formuleert het dagelijks bestuur een programmavoorstel aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring. Eind november wordt het goedgekeurde programma ingediend bij de Vlaamse Overheid. In het komende jaar worden de projecten uitgevoerd.
Projecten
Onderstaand kan u een overzicht terugvinden van de verschillende thema’s waarrond onderzoek gebeurd. Door op het thema te klikken, komt u terecht bij de verschillende onderzoeken die er over dit thema gebeuren.
Stand van zaken 31 augustus 2023: De eerste maïs kan eraf De zomerse weersomstandigheden van de afgelopen dagen deden de afrijping van de mais versnellen. Gemiddeld genomen was er een…
Het demonstratieproject ‘Potentieel voor eiwittransitie met veldbonen van lokale teelt’ werd gefinancierd door het Departement L&V en kaderde in het thema ‘Alternatieve (eiwit)teelten/voederrantsoenen’. Het project werd uitgevoerd door LCV, Hooibeekhoeve,…
Heb je het al gemerkt? Het menu van de LCV website werd recent uitgebreid met ‘Tools’. Hieronder vind je nuttige instrumenten terug die je kunnen bijstaan bij je bedrijfsvoering. Gemiddelde…
Een dalende bodemkwaliteit en -veerkracht zorgt voor een verminderde opbrengst en kwaliteit van ruwvoer op melkveebedrijven, zeker in een wijzigend klimaat. Een hogere teeltdiversificatie, bv. door granen en vlinderbloemigen in…