Nieuwe brochures Groenbedekkers bij maïs en Lerend netwerk Graslandboeren

Dit bericht werd geplaatst in Maïs, Nieuws, Praktijkonderzoek, Voorlichting op .

Vers van de pers zijn deze 2 digitale brochures. De brochures zijn het resultaat van 2 afgeronde demonstratieprojecten en bevatten dan ook heel wat resultaten van proefvelden of opgevolgde praktijkpercelen. Je kan de brochures als .pdf downloaden onder lcv/publicaties of klikken op de link hieronder.

Deze brochure brengt de kennis en proefveldresultaten samen rond het inzaaien van groenbedekkers na maïs. Diverse soorten en iinzaaitijdstipen worden uitvoerig beschreven. Zowel de zaai na de oogst als onderzaai komen aan bod. Bij de onderzaai gaat het om zowel samenzaai als onderzaai in een vroeg (1-2 blad) tot laat stadium (8-10 blad) van de maïs. De brochure bundelt resultaten van meer dan 8 jaar proeven met groenbedekkers na zowel kuil- als korrelmaïs in Vlaanderen.

Deze brochure omvat de metingen op graspercelen die gebeurden voor de opmaak van de Graslandupdates van Inagro en LCV. Daarnaast is er algemene informatie over graslandbeheer. Je krijgt inzicht hoe de voederwaarde wijzigt tijdens het seizoen. Er werden ook enkele cases rond graslandbheersmaatregelen uitgewerkt. De brochure werd samengsteld door Hooibeekhoeve en Inagro.

Projectcoördinator: Hooibeekhoeve