Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

B3W TUM Vloeibaar bijbemesten van maïs

30 maart 2023 @ 20:00 - 21:30

gratis

B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, organiseert een thematisch uitwisselingsmoment (TUM) over bijbemesten van maïs met vloeibare meststoffen dat online zal doorgaan via Microsoft Teams.

Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment vertelt melkveehouder Rob Stoffels uit Rijkevorsel over zijn maïsteelt. Hij heeft reeds verschillende jaren ervaring met vloeibare bladvoeding bij maïs. Davy Verdonck, teeltadviseur bij AVEVE, geeft ons verder een woordje uitleg over het gebruikt product (N-leaf). Verder zal er ook ingegaan worden op de onderzoeksresultaten van de proeven die er de voorbije jaren uitgevoerd zijn met vloeibare meststoffen in de maïsteelt.

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf.

  • Wat zijn de voor- en nadelen van bijbemesten in maïs met vloeibare meststoffen?
    Hoe wordt vloeibare bladvoeding opgenomen door de maïsplant?
    Wat zijn de resultaten uit bestaand proefveldonderzoek?
    Wat zijn de ervaringen van het gastbedrijf?
    Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de avond zelf.

Interesse? Schrijf snel in!

Inschrijvingslink op evenementenpagina B3W

Locatie

Online via Teams