Enquête bemestingstechnieken langs waterlopen

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws op .

In Vlaanderen zijn bemestingsvrije stroken langs waterlopen verplicht om het meemesten van deze waterlopen te beperken en de kwaliteit van het oppervlaktewater te garanderen. Deze stroken hebben een vaste breedte ongeacht de gebruikte bemestingstechniek.
In opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), onderzoekt het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in samenwerking met de Bodemkundige dienst van België of de breedte van de bemestingsvrije strook kan aangepast worden naargelang de gebruikte bemestingstechniek. In het kader van dit onderzoek willen zij een idee krijgen van de bemestingstechnieken die in Vlaanderen gebruikt worden.
Hopelijk kan je een 10-tal minuten tijd vrij maken om deze enquête in te vullen en zo bij te dragen aan dit onderzoek. Door je e-mailadres optioneel mee te geven, word je op de hoogte gebracht van de resultaten van de bevraging en maak je ook kans op één van de leuke en toepasselijke prijzen (o.a. gratis doormeting en afstelling kunstmeststofstrooier, gratis keuring spuittoestel, vijf gratis bodemanalyses en bemestingsadvies door BDB & diverse naturaprijzen).

Vul hier de enquête in.