Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afnemer zkt boer, boer zkt afnemer

20 maart 2023 @ 20:00

gratis

Heel wat nieuwe uitdagingen komen op je af als landbouwer. Ook producenten worden geconfronteerd met allerlei duurzaamheidseisen. Bio-economie, eiwittransitie maar ook restricties in de wetgeving en klimaatverandering nopen tot aanpassing van het teeltplan.

Met {beek.boer.bodem} gaan we op zoek naar innovatieve gewassen die potentieel hebben binnen de Kempen. Het vervoederen van hennep of veldbonen kan passen in een duurzame teeltrotatie of lokaal rantsoen, maar ervaar je nog hindernissen om die stap te zetten? Of al eens gedacht aan het telen van mosterd, vezelhennep of kruiden, maar wat zijn dan de afzet mogelijkheden?

Tijdens deze bijeenkomst met producenten, onderzoekers en afnemers gaan we samen op zoek naar het potentieel van deze innovatieve gewassen voor de Kempen. Ook het beleid ziet potentieel in alternatieve gewassen in hoe het nutriƫnten in de grond vasthoudt en naar biodiversiteit toe. Welk verdienmodel kan erachter zitten?

Wil je meer weten over de teelten? Ben je op zoek naar mogelijke samenwerkingen van productie tot afzet? Kom dan naar onze bijeenkomst en maak kennis met experten, afnemers, collega landbouwers. Ook beleidsmakers of gebiedsbeheerders zijn van harte welkom.

Inschrijven is gewenst omwille van praktische organisatie en kan via onderstaande inschrijvingslink of contacteer ons.
Kan je niet aanwezig zijn, maar blijf je graag op de hoogte? Schrijf dan toch in en kruis het voorziene vakje aan.

Inschrijvingslink

Gegevens

Datum:
20 maart 2023
Tijd:
20:00
Kosten:
gratis
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Boerennatuur, Boerenbond, Hooibeekhoeve (Plattelandsproject ‘Klimaatboeren leveren ecosysteemdiensten’
Telefoon
0496 40 60 66
E-mail
leen.vervoort@boerennatuur.be

Locatie

Korenblokhoeve
Mazel 35 Tielen (Kasterlee) + Google Maps