Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veldbezoek grasklaver en rietzwenkgras in Zomergem en Kaprijke

20 september 2018 @ 13:15 - 16:00

Gratis

De laatste jaren is er toenemende interesse onder veehouders voor de teelten van gras/klaver en rietzwenkgras onder intensief maaien. Gras/klaver biedt de mogelijkheid om te besparen op kunstmest, maar stelt hogere eisen aan de uitbating dan raaigrassen zonder de klaver.
Rietzwenkgras is beter bestand tegen de droogte en realiseert hogere gewasopbrengsten. De voederwaarde daarentegen ligt toch een stukje lager.
Het landbouwonderzoek had reeds ruime aandacht voor beide gewassen. Binnen het project demonstratieproject KOE (Klimaatvriendelijke Ommekeer met Eigen voer) willen we stapje dichter bij de landbouwpraktijk komen door percelen van nabij op te volgen, opbrengsten en voederwaarde te bepalen. Bij dit infomoment brengen we enkele resultaten uit het onderzoek, onze ervaringen op de opgevolgde percelen en horen wij ook graag uw ervaringen.
Dit infomoment buiten plaats, op een perceel gras/klaver en een perceel rietzwenkgras. Vervoer met eigen wagen.

Aanmelden gewenst :
Thijs Vanden Nest, ILVO 
Tel: 09/ 272 26 74
e-mail: thijs.vandennest@ilvo.vlaanderen.be

13:15 Samenkomst op het perceel rietzwenkgras in Kaprijke – Adres: Antwerpse Heirweg, Kaprijke -U kan de GPS instellen op het kruispunt van de Antwerpse Heirweg met de Gn. M. d’Alcantaralaan te Kaprijke. Komende van Waarschoot, neemt u linksaf op dit kruispunt.

13:30 Rietzwenkgras of raaigras? Combineren met klaver of niet?: Bespreking van de resultaten uit een veldproef van ILVO en UGent.
Voederwaarde van rietzwenkgras en Engels raaigras in verse en ingekuilde toestand:
Resultaten van 3 percelen in praktijkomstandigheden (2017-2018)
Discussie: Heeft u interesse in rietzwenkgras? Waarom (niet)? Wat zijn uw ervaringen

14:30 Verplaatsing naar het perceel grasklaver in Zomergem Adres: Meirlare, Zomergem – op 100m van het kruispunt van de Lievestraat met Meirlare

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
13:15 - 16:00
Kosten:
Gratis

Organisator

ILVO Plant

Locatie

Kaprijke, Antwerpse heirweg