Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst ‘Lerend Netwerk Graslandboeren’ met bezoek aan demoveld klimaatrobuuste maaimengsels

augustus 24 @ 13:30 - 16:00

Lerend netwerk graslandboeren is een demonstratieproject dat een groot deel tijdens de coronaperiode liep.  Je kent het misschien van de graslandupdates die je vertellen over de actuele groei en kwaliteit van het grasland.  Voor de eerste maal wordt er ook een live bijeenkomst georganiseerd.
We brengen een bezoek aan een demoproefveld met klimaatrobuuste grasmengsels.  We kijken ook onder de grond: hoe beoordeel je bodemkwaliteit bij grasland? Nieuwe grasmengsels met toevoeging van kruiden maar ook ecologisch beheerd grasland en eenjarige eiwitgewassen komen in aanmerking voor steun: de nieuwe pre-ecoregelingen. Leer over de voorwaarden. Vaak wordt een aangepaste maaihoogte aanbevolen om klaver of kruiden te behouden, maar hoe stel je je maaier hierop in?
Toelichtingen worden gegeven door An Schellekens, Katrien Geudens en Brent Dierckx van de Hooibeekhoeve en Marleen Delanoy (Departement Landbouw&Visserij)  voor de pre-ecoregelingen. Een praktijkgerichte namiddag, waar zeker ook jou ervaring en kennis welkom is.
Inschrijven : Omdat we graag weten hoeveel landbouwers we mogen verwachten, vragen we om vooraf in te schrijven via dit formulier.

Praktisch : De Inleiding gaat door op de Hooibeekhoeve erna volgt een verplaatsing met eigen vervoer naar het veld, om terug af te sluiten op de Hooibeekhoeve zelf.

Gegevens

Datum:
augustus 24
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Hooibeekhoeve
Hooibeeksedijk 1
Geel, Antwerpen 2440
Telefoon:
014 85 27 07
Site:
www.hooibeekhoeve.be

Organisatoren

Hooibeekhoeve
Inagro
LCV