Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratie toasten van veldbonen Erps-Kwerps

november 24 @ 14:00 - 16:00

gratis

De Vlaamse eiwitstrategie heeft als doel dat onze landbouw minder afhankelijk wordt van geïmporteerde eiwitbronnen.  De teelt en het vervoederen van veldbonen kan bijdragen tot vermindering van de hoeveelheid soja in het rantsoen van rund- of ander vee.  Voor herkauwers is de bestendigheid van het eiwit hierin cruciaal.  Door een hittebehandeling kan de bestendigheid van peulvruchten zoals bonen, maar ook soja of zelfs mengteelten zoals granen met bonen verhoogd worden. Voorlopig is hiervoor in Vlaanderen nog geen machine beschikbaar. Wel komt een Franse loonwerker met zijn mobiele toaster de grens over om de machine te demonstreren.

Deze demonstratie is onderdeel van het demonstratieproject ‘Potentieel voor eiwittransitie met veldbonen van lokale teelt’ waarin Hooibeekhoeve, PIBO-Campus, PVL Bocholt, Proefhoeve Bottelare, Inagro en ILVO samenwerken rond diverse teeltaspecten zoals bemesting en rassenkeuze, het inpassen in het melkveerantsoen met een voederproef op de Hooibeekhoeve en het samenbrengen en begeleiden van telers – akkerbouwers en afnemers – rundveehouders alsook loonwerkers.  Graag nodigen we alle geïnteresseerden over de provinciegrenzen heen uit op deze demonstratie.

Doorlopend tussen 14 en 16u°

  • De mobiele toaster in werking
  • Infomarkt rond veldbonen
  • Netwerking tussen akkerbouwers en veehouders met interesse in verkoop of aankoop van veldbonen

2021_11_17 Uitnodiging demo toasten veldbonen

Schrijf je in via deze link

Is Erps-Kwerps in Vlaams-Brabant te ver?  Ook in West-Vlaanderen organiseert Inagro soortgelijke demonstraties dit najaar.

Gegevens

Datum:
november 24
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
gratis

Organisatoren

LCV
Hooibeekhoeve
PIBO Campus
PVL
Proefhoeve Bottelare
Inagro

Locatie

Bedrijf van Luc&Rita Salens- Van der Elst
Vosseputten 10
ERPS-KWERPS, 3071 België
+ Google Maps